Kesä ei olisi voinut paljon mukavammin alkaa, sillä pääsimme asiakkaamme kanssa vierailemaan Japanissa. H1 on tehnyt kevään aikana yhteistyötä World Vision Internationalin kanssa ja työn tuloksia otetaan ensimmäisenä käyttöön Tokiossa. Matkan tarkoituksena oli suunnitella palvelun toiminnallisuuden ja käyttöliittymän lokalisointia sekä opastaa ylläpitäjiä palvelun käytössä.

World Vision auttaa kehitysmaita ja kriisialueita ympäri maailmaa. Keskeistä avussa on yksityiset lahjoitukset. H1 on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa verkkopalvelua, jolla lahjoittajat voivat kutsua omia tuttujaan mukaan auttamaan. Työn tuloksia testataan ja kehitetään tänä vuonna sekä otetaan käyttöön vuoden vaihteessa.

Työnteko tapahtui Tokiossa Shinjukun alueella, joka tunnetaan suurena business- ja virastokeskuksena. Shinjukun keskeisyydestä jotain kertoo se, että päivittäin sen juna-aseman läpi kulkee noin 2 miljoonaa ihmistä. Ohessa pääsimme tutustumaan myös mahtavaan ruokakulttuuriin ja Shinjukun alueen pilvenpiirtäjiin. Kokonaisuutena matka oli mielenkiintoinen katsaus lokalisoinnin haasteisiin ja Japanilaiseen kulttuuriin.