Jos olet kirjautuneena WordPressiin, on helppo siirtyä muokkaamaan kulloinkin näkyvissä olevan sivua tai artikkelia työkalupalkin linkistä. Mutta jos et ole kirjautuneena, täytyy ottaa huomattavasti enemmän askelia:

  1. Muokkaa osoiterivin URL:ää lisäämällä sivuston verkkotunnuksen perään /login tai /wp-admin. Vaihtoehtoisesti etsi kirjanmerkki tai linkki, jolla pääset kirjautumissivulle.
  2. Kirjaudu ja pääset ohjausnäkymään.
  3. Palaa takaisin kaksi sivua.
  4. Päivitä sivu.
  5. Klikkaa Muokkaa artikkelia -linkkiä työkalupalkista.

On olemassa näppärä lisäosa nimeltään Slash Edit, jolla voi ohittaa useimmat askeleet kirjoittamalla URL:n perään /edit päästäksesi muokkaamaan juuri sitä sivua. Jos et ole vielä kirjautuneena, joudut sen tekemään ja tämän jälkeen pääset juuri sen sivun muokkausnäkymään josta lähditkin liikkeelle. Vain kaksi askelta viiden sijaan!

Ongelma tuon lisäosan kanssa on sama kuin kaikkien lisäosien kanssa: sen täytyy olla asennettuna jotta siitä olisi hyötyä. Erityisesti jos hallinnoit useita sivustoja – kuten me teemme – et voi luottaa siihen että lisäosa on asennettuna.

Tajusin ongelmaa pohtiessani, että sama toiminnallisuus voitaisiin saada aikaan bookmarkletilla eli sovelluskirjanmerkillä. Klikkaa bookmarklettia, kirjaudu sisään, ala muokata. Kaksi askelta, aivan kuten lisäosalla, mutta hiukan nopeammin, koska URLn muokkaaminen on hitaampaa kuin kirjanmerkin klikkaaminen.

Teknisempi selitys: bookmarklet selvittää artikkelin tai sivun ID:n body-elementin class-attribuutista ja ohjaa käyttäjänsä muokkausnäkymään. WordPress ohjaa sen jälkeen automaattisesti kirjautumisnäkymään, jos käyttäjä ei ole vielä kirjautunut sisään. Kirjautumisen jälkeen käyttäjä uudelleenohjataan automaattisesti muokkausnäkymään.

Tämä voi säästää helposti minuutteja viikossa.

Asentaminen tapahtuu raahaamalla ja pudottamalla tämä linkki selaimen kirjanmerkkipalkkiin: Edit This

Toivottavasti tästä on iloa!