H1 suunnitteli ja toteutti STTK:lle laajan verkkopalvelu-uudistuksen. Projektin tavoitteena oli muuttaa sttk.fi staattisen tiedon tarjoajasta aikaa seuraavaksi ja keskustelussa mukana olevaksi toimihenkilöiden äänitorveksi.

Tavoitetta lähestyttiin panostamalla Uutishuone-sivuun ja blogiin, jotka keräävät yhteen ajankohtaiset näkökulmat sekä kannanotot. Lisäksi staattisten tietosivujen sijaan luotiin yhteiskunnalliseen keskusteluun liittyviä teesejä, jotka kuvaavat STTK:n tavoitteita ja tekevät toiminnasta helpommin ymmärrettävää.

“H1:n tiimillä on harvinainen kyky tukea asiakasta oman viestin kiteyttämisessä ja olennaisen löytämisessä. Suora ja rehellinen keskustelu asiakkaan ja toimittajan välillä tuottivat viestinnällisesti kunnianhimoisen ja rohkea ratkaisun, joka tukee tarpeitamme erinomaisesti.”
Taina Vallander, STTK

Suunnitteluprosessi tehtiin yhdessä asiakkaan kanssa toteuttamalla yhteisiä työpajoja, joissa pohdittiin suunnittelun lähtökohtia ja tavoitteita, sivuston käyttötapoja ja sisällönhallintaan liittyviä prosesseja. Työpajojen lisäksi H1 toteutti palvelun rakenteen rautalankamalleina ja lopuksi vastasi visuaalisesta suunnittelusta. Suunnitteluprosessin tuloksena sivusto muuttui ilmavammaksi ja eri päätelaitteiden näytöille mukautuvaksi.

Rakenteellisesti STTK:n sivusto perustuu eri sisältötyyppeihin, kuten blogiartikkeleihin, uutisiin, tiedotteisiin ja kannanottoihin. Näiden sisältötyyppien yhdistämiseen käytetään avainsanoja.

Avainsanasivun yhteydessä nostetaan kyseistä avainsanaa käyttäviä artikkeleita sekä lisäksi avainsanat itsessään sisältävät informaatiota. Avainsanasivut ovatkin korvanneet pitkälti perinteiset staattiset WordPress-sivut (pages). Avainsanassa oleva tietosisältö ja avainsanasivuun linkitetyt sisällöt parantavat myös hakukonenäkyvyyttä.

screenshot-sttk