Helsingin kaupungilla on useita kymmeniä nuorisotaloja ja nuorisotapahtumia, joille kaikille tarvitaan kotipaikka myös verkossa. Nuorisoasiainkeskus valitsi kotisivujen alustaksi WordPressin multisite-asennuksen ja palvelun toteuttajaksi H1:n.

Teeman muokkausvalikosta
Kuva teeman muokkausvalikosta

Koska sivustoja on yli 50 ja ylläpidon tulisi olla mahdollisimman helppoa, päätimme toteuttaa vain yhden, monipuolisesti muokattavan WordPress-teeman, kaikkia alasivustoja varten.

Nuorisotalojen ja tapahtumien tarpeet olivat erilaisia ja muokkaamismahdollisuuden tuli koskea ulkoasun lisäksi toiminnallisuutta. Teemaan rakennettiin muokattavia ominaisuuksia, kuten palstoitus, useita vimpaimia sekä moniosaiset ja muokattavat taustakuvat, logot sekä typografia.

Muokattavuuden lisäksi haluttiin, että pääsivustolta voitaisiin lisätä sisältöjä kaikille alasivustoille. Tätä varten tehtiin lisäosa esimerkiksi bannereiden ja karusellisisältöjen lisäämiseksi pääsivustolta.

Kokonaisuuden kruunaa palvelun etusivu, jossa näkyy lista kaikista alasivustoista. Alasivustoille syötetyt tapahtumasisältötyypit näkyvät munstadi.fi:n etusivulla.

Palvelun kehittäminen tapahtuu yhteisten suunnittelutapaamisten muodossa, jossa käydään läpi nuorisotaloilta sekä teknisiltä ylläpitäjiltä tulleet palautteet ja mietitään tulevat kehityskohteet. Kehityskohteet kerätään Basecampiin ja toteuttamisen jälkeen ne testataan nuorisoasiainkeskuksen testiympäristössä ennen tuotantoympäristöön siirtämistä.

munstadi.fi-ruutukaappaus