Saimme tehtäväksemme uudistaa Divaani-lehden Divaaniblogit.fi-palvelun käyttöliittymän ja ylläpitojärjestelmän.

Palvelu koostuu yli kymmenestä suositusta sisustus- ja ruokateemaisesta blogista, kilpailuista sekä sivuista jotka kokoavat blogien sisältöä yhteen muun muassa avainsanojen perusteella. Palvelu on tärkeä Divaani-printtilehden markkinointikanava.

divaani

Design

Divaani-lehden ja verkkopalvelun konseptit ovat toisiaan täydentävät. Uutta ulkoasua mietittiin ensisijaisesti verkkokäytettävyyden ja responsiivisuuden näkökulmasta.

Lehden AD:n hahmottelemien värien ja yleislinjausten pohjalta rakennettiin paletti verkossa toimivia graafisia elementtejä, sekä mukautuva ruudukkopohjainen taitto, joka tuo sivuston sisältöä esiin monipuolisella ja kiinnostavalla tavalla. Se mukautuu samalla miellyttävästi eri päätelaitteisiin ja antaa helppoja mahdollisuuksia pieniin päivityksiin sisällön eläessä. Perussivuston tekstikoot, valikot ja linkkialueet päivitettiin myös kosketusnäytöille sopivaan, suurempaan kokoon.

Visuaalisen ilmeen haluttiin olevan moderni, raikas ja kuitenkin lämmin. Sivuston uusin sisältö avautuu etusivulle sekä listausnäkymiin lukijaa palvelevalla tavalla. Blogien omat ilmeet saavat tilaa hengittää sivun neutraalien yläosan ja alaosan elementtien välissä.

Tekninen toteutus

Blogikokoelma asettui luontevasti WordPress multisite-toteutukseksi. Lisäksi HTML&CSS-toteutuksessa asetimme tavoitteeksi mukautuvuuden pienempiin ja kosketusta tukeviin päätelaitteisiin.

Toteutuksessa hyödynnettiin monipuolisesti räätälöityjä sisältötyyppejä sivuston tarpeisiin. Sisällön koostaminen yhteen eri blogeista ja näyttäminen kootusti eri näkymissä vaati myös oman ratkaisunsa.

Divaaniblogit.fi onkin mainio esimerkki laajasta ja monipuolisesta WordPress-toteutuksesta, jonka tulee kestää myös kotimaisessa mittakaavassa kohtalaista kuormaa. Sivuston painottuminen blogisisältöihin vie luonnollisesti ajatukset WordPressin tyyppiseen työkaluun – mutta tavoitteenamme on laajentaa WordPressin yleisiä, sisällöntuotantotyökaluja lähitulevaisuudessa myös laajoja hierarkkisesti järjestettyjä sivustoja paremmin palveleviksi.